Wie ben ik

Ik ben Marije en 28 jaar oud. Ik ben dochter, zus, kleindochter en nichtje. Ik ben een echt familiemens al zeg ik het zelf en voel me gezegend met de leuke, gezellige, tikje gekke maar vooral leuke familie waarin ik ben opgegroeid en waarmee ik nog altijd veel verjaardagen en andere gezellige dingen mag meemaken. Misschien dat dit alles wel mede oorzaak is voor mijn interesse voor het stamboomonderzoek.

 

Interessante vondsten.

Als kind was ik ook al geïnteresseerd in geschiedenis. Daarmee was ik ook geïnteresseerd in mijn familie geschiedenis toen mijn ouders aan het stamboomonderzoek begonnen. Ik wilde weten hoe mijn voorouders leefde, hoe was ging het leven er aan toe in 1900 of in 1750? Hoe was het leven in die tijd op het platteland anders dan in de stad? Hoeveel kinderen werden er in een gezin geboren en hoeveel van deze kinderen werden ook volwassen? Wat voor een beroepen hadden mensen vroeger?

 

Een kant van de familie bleek hoog opgeleid te zijn, er zat zelfs een Nobelprijswinnaar tussen, Willem Einthoven. 
Een andere erg interessante vondst was een scheepsvaartjournaal waarin een van mijn rechtstreekse voorvaders ruim 50 jaar van zijn leven beschreef. Thomas Reed Stavers beschreef zijn leven als walvisvaarder en later zijn leven in Nederlands-Indië. Hoe bijzonder is het om over zijn leven van bijna geleden te lezen.
 

 

Verhalen over mijn voorouders bewaren en ontdekken
Ondertussen zijn drie van mijn grootouders overleden, met elke generatie die 'uitsterft' gaan er verhalen verloren en ineens realiseerde ik me hoe belangrijk, maar vooral leuk het is om deze verhalen niet te laten verdwijnen. Dus om dit alles niet verloren te laten gaan en ik in 2014 begonnen met verzamelen en bundelen van alle verhalen en herinneringen over mijn familie.

Ik vond onder andere aantekeningen die door mijn oudtante opgeschreven waren, dagboeken, brieven en zelfs foto's op internet.