Naamlijn (Vader- of Moederlijn)

In dit pakket zal onderzoek gedaan worden naar de Naamlijn (ook wel Vaderlijn).  Dit betekend dat er (zoals op de afbeelding) maar een lijn wordt uitgezocht vanaf de beginpersoon.
In het geval van de vaderlijn, ook wel naamlijn genoemd, betekent dit dat de personen die ik zoek allemaal dezelfde achternaam hebben. Bij iedere persoon zal ik ook de echtgenoot en kinderen opzoeken, maar GEEN verdere nakomelingen.

 

Je kunt ook juist de moederlijn laten uitzoeken, qua zoekwerk is dit het zelfde, met het enige verschil dat alle personen een andere achternaam hebben.


 Welke gegevens zoek ik bij het maken van een naamlijn:

  • Voornaam + doopnamen + achternaam
  • Geboorte-, trouw- en overlijdensdatum + plaats
  • Naam + geboorte en overlijden echtgenoot
  • Volledige naam van de ouders

LET OP: Dit alles in maar ÉÉN lijn.

 

Omdat het hier gaat om maar 1 lijn is dit relatief weinig zoekwerk. Ik zal hierbij dus niet alleen zoeken in de burgerlijke stand, maar ik zal ook op zoek gaan naar gegevens uit doop- (en trouw)boeken (informatie van voor 1810). Omdat het zoeken in doop- en trouwboeken echter een stuk lastig is, kan ik niet garanderen hoeveel generatie terug ik uitkom.  

 

De oudste voorouder die ik met enige zekerheid kan beloven te vinden is op z’n minst overleden na 1810, maar al geboren voor 1810. Ook dit kan ik niet met 100% zekerheid beloven, maar mag voor als nog aangenomen worden mits de hele lijn in Nederland geboren is.

Mijn moederlijn in foto's


Kosten €300,-.

Hiervoor krijg je het volgende

  • zoekwerk + verwerking van de gevonden gegevens.
  • Vanaf de beginpersoon (bijvoorbeeld je vader of grootvader) gemiddeld 6 generaties* verder.
  • Digitale afbeeldingen van de aktes sinds de burgerlijke stand
  • Stamboom op papier en/of digitaal

Wilt je dat ik het document voor je print, dan zullen de kosten hiervoor, voor jouw rekening zijn.

6 generaties terug

Een vader- of moederlijn van 6 generaties terug betekent dat de oudste voorvader of moeder rond 1750 geboren is wanneer de beginpersoon geboren is rond 1880-1910.

 

Hoewel er sinds de burgerlijke stand bijna alles is opgeschreven qua geboortes, huwelijke en overlijdens kan het zijn dat je bepaalde gegevens niet kunt vinden en daardoor zelfs een ouders niet kunt vinden. Dit kan onder andere komen door dat archieven verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld oorlogen en overstromingen
*100% garantie dat ik een vader- of moederlijn van 6 generaties terug kan vinden is er dus nooit te geven.

doop trouw begraven

in 1811 werd de burgerlijke stand ingevoerd en vanaf dat moment kwamen er geboorte-aktes. Voor die tijd was niet de gemeente, maar de kerk verantwoordelijk voor het registreren van dopen, huwelijken en overlijdens. Dit gebeurde is de zogenaamde  kerkboeken of DTB-boeken.
Het is een heel karwei om hier de juiste gegevens in te vinden, vooral door de wisselende en vaak slecht leesbare handschriften.

 

Er bestaat echter een kans dat de originele aktes of kerkboeken niet meer te vinden zijn, maar dat we gegevens wel kunnen halen uit zogenaamde index boeken of andere bronnen.

op papier of digitaal

Stamboom op 'papier'. Je hebt hierbij twee keuzes.

  1:   alle voorouders in de naamlijn uitgeschreven met daarbij geboorte, trouw en overlijdens gegevens.

LET OP: het programma waarmee ik werk ik Engels en dit document zal dus ook Engelstalig zijn.

  2:  een geprint (of PDF) versie van de stamboom. De stamboom kan op groot formaat aan de muur komen te hangen. het printwerk gebeurt op A4 formaat papier en moet vervolgens nog aan elkaar geplakt worden.

 

Digitale stamboom. Je hebt hierbij twee keuzes.

  1:  de stamboom wordt in een offline programma gemaakt. Let wel, om deze op je eigen computer te kunnen gebruiken moet je zelf een stamboomprogramma hebben dat met zogenaamde GEDCOM. bestanden werkt.

  2:   Je stamboom komt op een online site te staan. Hier zijn diverse site voor en de keuze is aan u zelf welke site u wilt gebruiken. De meeste van deze site kunnen ook omgaan met zogenaamde GEDCOM bestanden.